Shoppa i västindien

Många reser till Västindien för att shoppa och faktum är att du kan mycket väl göra riktiga kap i Västindien om du vet vart du ska åka. Det gäller att ha koll på priserna och även att det kan skilja sig en hel del mellan de olika öarnrincon-pr-shoppinga. På en del öar är det lika dyrt att shoppa som det är hemma i Sverige medan andra öar erbjuder riktigt bra priser för turister.

Om du reser till Bahamas kan du räkna med att det kommer att vara dyrare för dig att shoppa än det är hemma i Sverige. Om du vill shoppa billigt ska du hellre resa till Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och Panama. Där kan du möta priser som är ungefär hälften av det du betalar i Sverige. Bahamas och St Martin har priser som är nästan 40 procent högre än i Sverige och det har givetvis att göra med att dessa länder har så stor turism och hämtar en stor del av landets inkomst från just shoppingen.

De öar som är billigare än Stockholm är Curacao, Trinidad, Tobago, St Lucia, Jamaica, Dominikanska republiken, Kuba, Mexiko och Panama. Däremot kan du räkna med att Aruba, Bahamas, St Martin och Guadeloupe är dyrare än shopping i Stockholm. Även om prisskillnaderna varierar kraftigt i Västindien är det många som tycker om att resa hit för att shoppa. Anledningen är att de har ett stort utbud av alla typer av kläder och billigast är inte alltid bäst. Om du reser till någon av de billigare öarna kan du dock mycket väl spara en hel del pengar när det kommer till kläder, väskor och skor samt andra föremål. Ha i åtanke att alltid kolla kvalitén när du handlar billigt. Det är nämligen inte roligt att komma hem och upptäcka att kvalitén inte håller.