Mat i Västindien

Mat är en otroligt stor del av kulturen i Västindien och det är tydligt när man reser runt i de olika små byarna på öarna att de som kan laga mat även har stor makt på ön. Så pass viktig är maten och därför kan du avnjuta helt fantastiska maträtter som är utan dess like när du befinner dig på någon av öarna i Karibien. Man använder sig ofta av lokala råvaror i matlagningenpineapple-1127897_960_720 och det är just enkelheten som förbinder de olika öarna. Trots det serveras mat i lyxklass och att göra en matresa till Karibien är otroligt populärt just av denna anledning.

Du kan som exempel avnjuta en sköldpaddssoppa, musslor, räkor, hummer, krabbskal och bläckfiskgryta. Det är väldigt mycket fisk i den lokala matlagningen och kryddningen är ofta enkel. En vanlig efterrätt består av kokos som har kokats ihop med socker och kanel. Alla öar har sin egen matkultur. Generellt använder sig alla öar av lokala råvaror. Man fiskar och plockar frukt från träden, man har lärt sig att leva av det man har omkring sig och gör därför inte så stor inverkan på miljön samtidigt som man kan avnjuta riktigt fantastisk mat i Västindien.

Detta kommer du som turist att uppleva. Passa även på att smaka något av de lokala vinerna. Om du reser till flera olika öar kommer du att märka riktigt stor skillnad mellan de olika vinerna och det är en mycket spännande upplevelse. Varje ö tenderar dessutom att ha en lokal dessert. Det är vanligt att den innehåller kokos på ett eller annat sätt och kokos är en mycket älskad och populär sötsak i Västindien. Detsamma gäller andra frukter som papaya och ananas och du kan nästan när som helst under din vistelse njuta av en fantastisk fruktsallad tillsammans med en lokal kolasås till en drink.